Låna pengar – vart vända sig?

Plötsligt händer det, du behöver låna pengar. Det kan vara av skäl som tex att du hittat det perfekta klippet och bara inte kan vänta, köpa bostad eller att du har dåligt cashflow för tillfället och behöver överbrygga din svacka. Det finns snabba lösningar på det, hjälpen är nära till hands tack vare internet. Att ansöka om lån via internet är både enkelt och högst effektivt. Istället för att behöva gå till alla banker själv, fyller du i ett formulär på låneinstitutens respektive hemsidor. Det finns även olika sidor som specialiserar sig på att göra lånejämförelser enkelt och översiktligt. Vad du behöver låna pengar till avgör vilken typ av lån du kommer ta. Här går vi igenom några av de vanligt förekommande lånetyperna.

Bostadslån

När du letar efter en ny bostad är det bra att veta att du får ta ett bolån. Innan du skriver på några köpekontrakt ska du veta att du får ett lån på banken för att finansiera din bostadsaffär. När du ansöker om ett lånelöfte kollar banken upp din betalningsförmåga vilket betyder att dina inkomster och utgifter granskas. Din årsinkomst vägs mot din totalkostnad inklusive det eventuella lånet.

Billån

Köper du bil kan du göra det med lånade pengar. Ett billån har lite högre ränta och är ett så kallat blancolån. Med det menas att din bil inte fungerar som säkerhet för billånet och du har även en kortare amorteringsperiod.

Båtlån

Här gäller samma sak som för billån. Ett båtlån är oftast ett blancolån utan säkerhet och räntan samt amorteringsgraden är generellt lite högre, men måste inte automatiskt betyda det. Har du möjlighet att använda din bostad som säkerhet kan du ta ett bolån för att finansiera ett köp av tex bil eller båt, då brukar lånet bli lite mer förmånligt.

Snabblån

Det finns många aktörer som erbjuder så kallade korta lån på mindre belopp. Här finner man de högre räntorna och återbetalningstider på upp till ett år max. Lånen brukar kallas snabblån, smslån eller mobillån.

Vill du ha mer information om lån och möjlighet att göra låneansökan direkt kan vi rekommendera sajten Brakredit.se. Lycka till med ditt sökande efter lån och finansiering.