Olika bankkort

Bankkort är ett kort som är kopplat till ett bankkonto. När kortet används dras pengar från det konto som kortet är kopplat till. Din personliga kod väljer du själv och kan närsomhelst ändras. Bankkort kan kompletteras med ett betalkort eller kreditkort.

De flesta banker erbjuder nu möjligheten att designa sitt eget bankkort, detta brukar erbjudas under vissa kampanjer. Man kan då få sin egen valfria bild tryck på bankkortet för att ge ett mer personligt kort. Med de flesta bankkort brukar man också få bensinrabatt hos någon av de större bensinmackarna. För mer info om råd och tips kolla i våra övriga artiklar.

Med ett bankkort har du alltid möjligheten att handla. Bankkort förutsätter att du har pengar på kontot, men med betal- och kreditkort kan du alltid utnyttja krediten. När du betalar med kort innebär det också mer säkerhet både för dig och butikspersonalen. I och med att kontanthanteringen minimeras också risken för rån.

Har du en kredit kopplad till kontot kan det också vara en god idé att försäkra sig mot om man skulle få svårigheter att betala av sin kredit. En sådan försäkring kallas ofta betalningsskydd och ger dig en trygghet mot om du skulle förlora din inkomst eller bli oförmögen att arbeta.